HauteRoute

Cloud Security

Beheersen van toegang tot en het gebruik van clouddiensten

Soms lijkt het alsof het tempo meevalt waarmee we naar de cloud gaan. De term 'cloud computing' kennen we inmiddels al een poosje. En het valt mee hoeveel organisaties hun IT-infrastructuur naar de cloud gemigreerd hebben. Maar bij doorvragen lijkt het wel harder te gaan dan we zelf doorhebben. Want het opzoeken van een bedrijf op de website van de Kamer van Koophandel, is er dan misschien al sprake van gebruik van een clouddienst? En wat als het nieuwe design van je website opgestuurd wordt via WeTransfer?

Binnen organisaties wordt er voldoende gebruik gemaakt van handige websites, betaald of niet. Op deze manier kan het gebeuren dat er al bedrijfsgegevens in de cloud zijn komen te staan. Maar de vraag of bedrijfs- en persoonsgegevens in de cloud staan wordt gesteld aan een IT-afdeling. En daar wordt bij de 'cloud' soms nog gedacht aan de vraag of eigen servers nog wel nodig zijn. Hierdoor raakt het beeld troebel bij de vraag of gegevens adequaat zijn beveiligd.

Cloud access security brokers (CASB) helpen om deze vragen scherp te beantwoorden. Ze maken het mogelijk om in kaart te brengen welke clouddiensten waar binnen de organisatie worden gebruikt. Daarnaast bieden ze ook informatie over betrouwbaarheid en veiligheid van gebruikte diensten. Daarmee maken ze het mogelijk om gebruik van de cloud door de business te laten passen binnen gesteld beleid. Zo kan IT weer de verantwoordelijkheid nemen over waar bedrijfsgegevens staan.

Wij helpen inzicht te krijgen in waar bedrijfsgegevens staan en begeleiden bij de implementatie zodat de business begrijpt hoe de cloud verantwoord wordt gebruikt.

Gebruikte technologie: Netskope

netskope-logo-h1x-650x200

GUIDANCE FROM BUSINESS PERSPECTIVE

CONTACT
Koninginnegracht 52
2514 AE  Den Haag
T +31 (0)70 3131 020
info@nl.grabowsky.com
Routebeschrijving

Maurits Sabbestraat 82
2800 Mechelen
T +32 1565 750 7
info@be.grabowsky.com
Routebeschrijving

FOLLOW US

linkedin linkedin

Privacy Reglement
Algemene Voorwaarden
Disclaimer
Vacatures