HauteRoute

Data Access Governance

Veilig toegang geven tot ongestructureerde data

Wikileaks, corruptie bij de Nationale Politie, migraties naar Sharepoint, de vernieuwde Wet Bescherming Persoonsgegevens of wat de reden ook is, iedere enterprise- of overheidsorganisatie heeft een uitdaging met het beheren van data die niet in een applicatie zit. Het verzorgen van toegang tot groepsmappen, Sharepoint en Office365 is een steeds groter wordend probleem dat zich moeilijk laat beheersen. Veel security maatregelen zijn gericht op de applicaties. Maar wanneer toegang tot de ongestructureerde data niet wordt gereguleerd, kan dit net zo goed leiden tot non-compliancy, verminderde beschikbaarheid of in sommige gevallen ernstige reputatieschade.

Het is echter wel mogelijk om inzicht te krijgen in wie bij welke data kan en hoe vaak dit gedaan wordt. Ook is het mogelijk om inzicht te krijgen in patronen zoals afwijkingen in groepen mensen die bepaalde data gebruiken of welke data praktisch niet meer gebruikt wordt. Zo kan geborgd worden waarom een medewerker van Finance bij documenten van HR kan, of dat tijdelijke krachten bij de juridische afdeling geen leesrechten hebben op stukken van de Raad van Bestuur. Op deze manier kunnen met gebruikersvriendelijke processen de rechten worden beheerst en kan er weer controle komen over de groeiende hoeveelheid ongestructureerde data.

Wij brengen inzicht in rechten en bieden de juiste, ‘business friendly’ processen om ongestructureerde data beter te beveiligen.

Gebruikte technologie: SecurityIQ

logo7

GUIDANCE FROM BUSINESS PERSPECTIVE

CONTACT
Koninginnegracht 52
2514 AE  Den Haag
T +31 (0)70 3131 020
info@nl.grabowsky.com
Routebeschrijving

Maurits Sabbestraat 82
2800 Mechelen
T +32 1565 750 7
info@be.grabowsky.com
Routebeschrijving

FOLLOW US

linkedin linkedin

Privacy Reglement
Algemene Voorwaarden
Disclaimer
Vacatures