Ziekenhuizen helpen ons

Wij helpen ziekenhuizen bij hun digitale veiligheid

Over het initiatief

Momenteel wordt er in de Nederlandse zorg intensief gewerkt om iedereen in de samenleving te helpen in deze bizarre tijden van de coronacrisis. Tegelijkertijd misbruiken criminelen de situatie om zorginstellingen en zorgaanbieders digitaal aan te vallen, door bijvoorbeeld gijzelsoftware te verspreiden of spam te versturen. Cyberexperts in Nederland vinden dit onvoorstelbaar en nemen actie door zich te verenigen in de coalitie Wij Helpen Ziekenhuizen om de Nederlandse zorginstellingen kosteloos en belangeloos te beschermen tegen digitale aanvallen in tijden van de coronacrisis.

Initiatiefnemers Eye Control en Cyberveilig Nederland hebben www.wijhelpenziekenhuizen.nl opgezet om gratis hulp te bieden aan alle zorginstellingen in Nederland die met spoed gebruik willen maken van cyberexperts in heel het land om veilig zorg te kunnen blijven bieden in deze crisistijd. Natuurlijk steunt Grabowsky dit mooie initiatief!

Voor directe hulp

Hoe werkt het?

Zorginstellingen kunnen bellen, e-mailen of chatten met WHZ. De initiatiefnemers van WHZ zullen eerst een vereenvoudigd intakeproces afwerken. Eerstelijns vragen worden direct afgehandeld. Tweedelijns vragen, dus de meer complexe problemen en incidenten, zullen direct worden gedeeld met Z-Cert, het expertisecentrum voor cybersecurity in de zorg. De concrete hulpvraag wordt hierna in een app-groep gedeeld met alle betrokken cybersecuritybedrijven. In die groep wordt besloten wie het incident oppakt. Daarna wordt het incident overgedragen aan het cybersecuritybedrijf en zijn zij verantwoordelijk voor de verdere communicatie en afhandeling van het incident.

Hoe helpt Grabowsky?

Wij stellen minimaal 100 uur advies en technische expertise beschikbaar.

Bijvoorbeeld in de vorm van:

  • Analyse en advies naar aanleiding van cybersecurityincidenten;
  • Stroomlijnen van bedrijfsprocessen, zoals processen voor het verschaffen, muteren en intrekken van toegangsrechten;
  • Securityawareness trainingen

Over Grabowsky

Grabowsky is, met meer dan 30 jaar ervaring, een betrouwbare gids op het gebied van identiteits- en toegangsbeheer in de Benelux. Wij zijn ervan overtuigd dat in de wereld van vandaag de identiteit de basis vormt voor een veilige en efficiënte bedrijfsomgeving. Wij noemen dit Identity Driven Security (IDS).

Onze kennis en ervaring zorgt ervoor dat dit domein geen ingewikkelde technologische uitdaging wordt, maar iets waar iedereen, ook degene zonder specifieke kennis en ervaring, over kan beschikken.

Wij adviseren klanten op het gebied van het naleven van wet- en regelgeving (compliance), risicobeheersing (cybersecurity), operational excellence en business enablement. Wij nemen graag de verantwoordelijkheid voor analyse, ontwerp, realisatie en beheer van de oplossing. Wij werken samen op basis van gelijkwaardigheid met een geolied team van ervaren experts, die mensen, processen en technologieën begrijpen.

Onze technologiepartners zijn CyberArk, ForgeRock, Okta, One Identity en SailPoint. Innovatieve partijen die zichzelf hebben bewezen en door analisten zoals Gartner en Forrester worden erkend als leiders in hun veld.