Plan een call
Plan een call
Menu
Sluiten
Menu
Sluiten
Menu
Sluiten
Home
Schade voorkomen
hacker_website

Hoe voorkom je dat een cyberincident jouw organisatie plat legt? 

Het is inmiddels niet meer de vraag of, maar wanneer jouw organisatie te maken krijgt met een cyberincident. Ontdek hoe jij jouw organisatie kan beschermen. 

Schade voorkomen?

Of je nu werkzaam bent bij een bedrijf, een bank, een ziekenhuis of een overheidsorganisatie: elke organisatie beschikt in meer of mindere mate over gevoelige en vertrouwelijke data. Daar komt bij dat er meer en meer vanuit huis wordt gewerkt en dat er naast interne medewerkers ook externe partijen, leveranciers en klanten toegang tot bedrijfsgegevens nodig hebben. Deze ontwikkelingen maken organisaties kwetsbaar voor datalekken en hacks. Dit kan leiden tot het volledig platleggen van een organisatie met alle gevolgen van dien, zoals financiële-, operationele- en reputatieschade. Als organisatie is het dus van groot belang om je hiertegen te beschermen.

datalek
Hacks

De kans op een hack is 1 op 8  

Deze kans is extreem groot als je bedenkt dat de kans op brand maar 1 op 8000 is. Negatieve berichtgeving in de media of verscherpt toezicht kunnen namelijk leiden tot commotie en - in het ergste geval - dat klanten of partners geen zaken meer willen doen met jouw organisatie. 

Als resultaat krijgen organisaties te maken met vraagstukken als: 

  • Hoe verklein ik de impact van een hack? 
  • Wat als op straat komt te liggen dat wij als organisatie onvoldoende controle hebben over onze identiteiten en toegangsrechten? 
  • Hoe ben ik zo snel mogelijk weer ‘back to business’ na een incident of hack? 

 

Digital-Identity
Digital Identity

Staat de digitale identiteit centraal in jullie beveiliging?  

Omdat kwaadwillenden vaak op zoek zijn naar accounts met hoge rechten, de zogenaamde privileged accounts, is het belangrijk om inzicht te hebben in hoe identiteiten binnen jouw organisatie hun accounts en rechten gebruiken. Cruciaal hierbij zijn vragen als: wie mag bij welke informatie, is de persoon die toegang wil wel echt wie hij zegt dat hij is en gebruikt de persoon de toegang zoals die bedoeld is of is het gedrag afwijkend? Door vooraf betere maatregelen te treffen, kan schade voorkomen worden of de impact hiervan beperkt blijven.  

cyberaanval
Risico's

Als je niets doet?

De kans op datalekken door een hack of incident neemt aanzienlijk toe bij een gebrek aan controle en inzicht. Denk bijvoorbeeld aan een medewerker die onbewust klikt op een verkeerde link of een medewerker die per ongeluk een Excelbestand met HR-data naar de verkeerde persoon stuurt. Eenmaal binnen is het voor een kwaadwillende relatief gemakkelijk om gegevens te vinden die toegang verschaffen tot bedrijfsgevoelige systemen en data. Als er bewust of onbewust bedrijfsgevoelige informatie of persoonlijke gegevens op straat komt te liggen, kan dat direct invloed hebben op jouw concurrentiepositie. Klanten of partners kunnen het vertrouwen in jouw organisatie verliezen en voor alternatieven kiezen. En bij alle hacks en incidenten geldt: hoe langer jouw medewerkers hun werk niet kunnen doen, hoe groter de schade. 

Oplossingen

Hoe bescherm je jouw organisatie?

Voorkomen is beter dan genezen. Door vooraf betere maatregelen te treffen, kan je jouw organisatie wendbaar en weerbaar houden en schade bij mogelijke incidenten voorkomen. Inzicht en daarmee controle over de identiteiten en accounts binnen jouw organisatie maakt jouw organisatie minder kwetsbaar. Wanneer de toegangscontrole op orde is en je de meest risicovolle accounts identificeert en beschermt, zal de impact van een mogelijke cyberaanval een stuk kleiner zijn en ben je snel ‘back to business’. 

Kadaster Logo
"Zeer interactief programma. Goede afwisseling tussen theorie en praktijk. De training was, in samenwerking met het Kadaster, goed toegesneden op de organisatie."
Aanpak

Hoe wij je helpen

De noodzaak om je organisatie tegen reputatieschade te beschermen is helder. Wij weten echter uit ervaring dat organisaties, zowel groot als klein, niet goed weten hoe ze dit voor elkaar krijgen. Wij ondersteunen en ontzorgen jouw organisatie, vanaf het aanscherpen van jouw doelen tot aan het implementeren van de oplossing en het bieden van de gewenste support.

Over-ons_de-Volksbank_pand
Succesverhaal

In gesprek met de Volksbank

We gingen in gesprek met De Volksbank. Zij zijn al behoorlijk ver met de implementatie van een IAM en PAM oplossing. Leer in dit klantverhaal hoe zij dit als organisatie voor elkaar hebben gekregen en welke stappen zij de afgelopen jaren hebben gezet om dit te realiseren. Awareness en inzicht zijn, naast een afgestemde policy, een goed startpunt. Pas dan koop je een technologische oplossing 

Grabowsky-Consultant

Je wendbaarheid en weerbaarheid versterken?

Wij helpen je graag je doel te bereiken met de juiste Digital Identity strategie en passende Identity & Access Management oplossingen voor jouw medewerkers, partners, leveranciers en klanten.